Vouă ce sporturi vă plac?

Salut! După cum aţi observat, blog-ul meu a avut o perioadă de concediu, iar acum a revenit cu forţe proaspete (şi idei noi). Am fost plecată mare parte din luna aceasta pe la mare, pe la “ţări”. Important e că m-am întors! Aşadar, să vorbim astăzi despre sport. Viaţa fiecărui om e legată mai mult sau mai puţin de sport (până la urmă, cam toţi trebuie să mergem, nu?). Unii îl practică mai des, mai intens, alţii îl evită pe cât posibil, neştiind cât de distractiv poate fi atunci când găsesc un sport care să le placă. Pentru că, din fericire, există o mulţime de feluri în care putem face mişcare – trebuie doar să găsim unul care să ni se potrivească. Vouă ce sporturi vă plac?

De pildă, eu niciodată nu m-am priceput la sporturile în care trebuie pasată mingea din mână în mână sau din picior în picior. Pur şi simplu nu reuşesc să mă orientez în mijlocul jocului. De exemplu, la baschet, mi se pare acceptabil să arunc mingea la coş, dar nu în timp ce se pasează. Volei între două persoane iar e ok, pentru că nu sunt nenumărate reguli care trebuie respectate. Pur şi simplu nu mă pricep la sporturi precum fotbal, baschet, volei, handbal, motiv pentru care nu mi-ar face plăcere să joc, şi, da, am încercat.

În schimb, îmi place badmintonulTenisul de câmp mi s-a părut dificil când eram mică fiindcă era mult prea grea racheta. Nu ştiu cum ar fi acum. Tenisul de masă nu e rău, dar n-am jucat suficient de mult pentru a spune că mă pricep. Dar badmintonul e chiar plăcut, cu palete uşoare, în loc de rachete, şi fluturaş, pe post de minge. Acest sport poate fi cu adevărat solicitant dacă ai un adversar care te sileşte să… alergi după “fluturi”.

Înotul e un alt sport plăcut. De fapt, nu cred că-i displace nimănui, decât celor care încă nu ştiu să înoate. E distractiv să te mişti prin apă, plus că înotul lucrează foarte mulţi muşchi ai corpului. Hmm, dacă mergeam la înot de performanţă poate eram şi eu mai înaltă, hehe! Din câte am auzit, există un alt sport acvatic numit aqua gym – aerobic în apă. Mi se pare interesant, însă nu am încercat niciodată, nici nu ştiu dacă se practică în piticuţul meu de oraş, Hunedoara. Aici cred că cele mai populare sporturi sunt fotbalul, handbalul, tenisul şi fitnessul. Multă lume merge la sala de fitness pentru a avea un corp armonios!

Oricum, sportul pe care îl practic cel mai frecvent este aerobicul. Din clasa a noua până la începutul clasei a unsprezecea am mers la clubul de aerobic de două ori pe săptămână, iar, între timp, am făcut exerciţii şi acasă, pe cont propriu. E grozav sentimentul pe care îl ai după sport! Mi se întâmplă uneori să nu am chef şi să fiu aproape copleşită de lene, dar, având în vedere că acum aerobicul face parte din stilul meu de viaţă, totuşi mă mobilizez şi după câteva sărituri sunt plină de energie. Lenea nu se combate prin stat, ci prin mişcare. Şi mai tare decât aerobicul e tae-bo! Un fel de karate, numai că te lupţi cu aerul. E super şi, pe lângă faptul că faci mişcare, poţi să-ţi descarci nervii într-un mod constructiv. Ce bine că s-a inventat Internetul pentru că pot găsi nenumărate feluri de exerciţii de aerobic, tae-bo şi orice alt sport!

Dar voi cât de des faceţi sport? Ce feluri de sport preferaţi, la care nu vă pricepeţi, ce aţi vrea sa încercaţi?