Viata ca un targ

Dacă ai privilegiul de a trăi, vei plăti pentru asta. Din prima secundă pe care ai trăit’o ca fiinţă umană, începi să dai şi să primeşti tot felul de lucruri, fără să te mai gândeşti sau să observi. Pentru că asta înseamnă să trăieşti în societate, deşi nu tot timpul târgul este corect sau schimbul echitabil.

Pentru că părinţii te’au născut, te’au crescut, te’au învăţat cum e cu oliţa, degetele în priză, Dumnezeu, mărţişoarele, sexul şi asortarea hainelor, tu îi iubeşti, le cumperi cadouri de Crăciun, te cerţi cu ei şi îi întrebi la ce liceu să mergi, şi atunci când vor fi prea bătrâni şi vor avea pensia prea mică, va fi rândul tău să ai grijă de ei.

Pentru că dai bani la stat, ai servicii medicale gratuite (yeah..), conducători care te vor ajuta să trăieşti mai bine, şcoli cu profesori buni şi laboratoare performante.

Pentru că trăieşti într’o lume modernă, în care totul e ambalat şi conservat, eşti uimit când vezi o clementină sau portocală încă cu frunze.

Pentru că nu eşti singur pe lume şi ţin şi alţii cont de tine, traversezi pe verde, îţi faci tema la mate şi arunci gunoiul în risaicălbin.

Pentru că ai dreptul să te uiţi la TV, să mergi pe un drum public sau să pierzi vremea pe net, te uiţi la tot felul de reclame. Unele geniale, altele drăguţe, iar altele stupide şi insistente. Apropo, îmi explică şi mie cineva ce vrea să spună reclama aia la Gioe, aia cu “mai încercăm o dată”? Vă rooog?

Pentru că ai compostat biletul cuiva şi ţi’a spus mulţumesc, spui şi tu “cu plăcere”.

Pentru că cunoşti oameni online, eşti surprins când ajungi faţă în faţă cu ei/ele şi ţi se dărâmă prejudecăţile legate de nume. (Nume care influenţează sau nu personalitatea purtătorului?)

Moni: OK, atunci la intrarea aia de la artima?

Eu: aham

Moni: pai si cum te recunosc?

Eu: aaa

Eu: o sa fiu singura Sara de acolo

Pentru că ai primit mai demult o leapşă de la Zeffy, mai vrei să spui că cu toţii vrem să locuim altundeva pentru că nu noi am ales România. Altora le place, care au sunt aici pentru că ei au ales.

Pentru că deja ai investit timp şi energie în viaţă, o vrei cât mai frumoasă şi cât mai lungă şi de aia te fereşti de tot felul de riscuri inutile, dar pe care ţi’ar plăcea să ţi le asumi.

Şi pentru că eşti prea plictisit, ai luat foarfeca şi mergi în baie, să’ţi automutilezi, cu mâinile de ciocolată, părul din cap, prea lung şi de ciocolată.