Transportul public din Romania

Nu-mi place sa spun asta si nici sa ma plang prea des, dar astazi zic cu mare parere de rau ca transportul public in Romania e aproape la pamant (ca sa nu zic complet). Eram atat de nerabdator azi sa plec spre Piatra Neamt, insa Bucurestiul ma cam place si nu prea m-a lasat sa o fac.

La ora 14:15 am ajuns in Gara de Nord cu gandul sa imi iau un bilet spre Piatra Neamt cu rapidul de la ora 15:10. La ghiseu mi s-a zis sec ca a fost anulat acest tren. La informatii am incercat sa gasesc alte variante de a ajunge totusi astazi acasa, insa singura posibilitate era sa plec cu un intercity pana la Bacau, la ora 16:55 iar de acolo sa iau o legatura. Problema e ca prima legatura ar fi fost dimineata la 7 iar microbuzele pe ruta Bacau-Piatra Neamt circula doar pana la ora 18:00.

Si ca tot veni vorba de microbuze, un prieten mi-a zis ca la ora 15:00 pleaca unul spre Piatra Neamt de la autogara de pe Splai. Ma grabesc, alerg cu o imensitate de troler dupa mine, ajung totusi la 14:45 si aflu ca acea autogara a fost desfiintata. Acelasi prieten imi spune sa traversez bulevardul si sa astept intr-o asa zisa parcare de autocare pentru ca de obicei pleaca de acolo. Astept o jumatate de ora si nici macar o urma de vreo caruta care sa plece pana la Urziceni. Am sunat la sediul Travel din Bucuresti. Nici un raspuns. Am sunat la sediul Travel din Piatra Neamt. Din nou, nici un raspuns. Mai are rost sa zic ca la amiaza in capitala au fost 37 de grade la umbra?

Dupa ce m-am linistit, m-am dus din nou la gara cu gandul sa plec totusi cu acel tren spre Bacau si de acolo sa iau un taxi. La casa de bilete am cerut destul de resemnat un bilet pentru Bacau si ghiciti ce raspuns am primit! Locurile inca nu erau disponibile in sistemul lor de rezervari si am fost sfatuit sa revin cu 30 de minute inainte de plecare. Era ora 16:00. Am profitat de timpul liber si m-am dus la KFC, mi-am scos laptopul si m-am uitat dupa alte variante. Pe net am aflat ca de fapt Travel s-a mutat la autogara de la Basarab. Am sunat pe un alt numar care l-am gasit pe net si am reusit totusi sa-mi fac o rezervare pentru seara asta, la ora 21:30. Slava Domnului!