Teoriile copiilor despre Moș Crăciun

Ideea mă bântuia de ceva vreme. Mi-a venit, desigur, discutând cu copii. Inclusiv cu al meu. Problema principală: așa cum explică această interesantă prezentare PPT, cu toate diferențele de fus orar Moș Crăciun are la dispozție cam 36 de ore ca să ducă daruri la aproape 380 de milioane de copii, adică vreo 110 milioane de gospodării. Rezultă, dacă n-am greșit eu împărțirea, că într-o singură oră Moșul trebuie să ajungă la peste 3 milioane de familii. Sau peste 50.000 de familii într-un singur minut.

Cum reușește, așadar, Moș Crăciun să ajungă la atâtea milioane de copii într-un timp atât de scurt? Teoriile cu care răspund copii sunt adesea dărâmătoare și uneori revelatoare.

Dar mai sunt și alte întrebări despre Moșul la care copiii au aproape întotdeauna răspuns. De exemplu, de ce are Moș Crăciun burta mare? Și am mai fost curios să aflu ce cadouri i-ar face un copil lui Moș Crăciun. A rezultat clipul de mai sus. A ieșit mai lung decât intenționam, dar nu m-a lăsat inima să-l tai. Dacă vă plac copiii, nici nu contează asta. Dacă nu vă plac, nu vă uitați.