Samsung Galaxy A01 poate fi un telefon decent pentru un buget redus

Aruncați o privire la Galaxy A01 și veți ști că este un telefon cu buget redus. Totusi, avand corpul din plastic și un modulul mic de cameră nu înseamnă că este un telefon urât. De fapt, are o estetică fermecătoare care imi place foarte mult.

Partea din față a telefonului este dominată de un ecran LCD de 5,7 inci, luminos, cu unghiuri de vizualizare bune. Rezoluția ecranului este de 1.520 x 720 pixeli cu 294ppi.

Samsung Galaxy A01 area cea mai mică ofertă din serie. Din păcate, A01 este mai mult stil decât substanță. În schimbul unui aspect bun și a unui afiș luminos și aproape fără rame, va trebui să trăiți cu un procesor dur, lent, spațiu de stocare redus și camere dezamăgitoare.

În partea de sus se află mufa pentru căști, iar portul de încărcare USB-C este situat în partea de jos. În partea stângă, veți găsi butonul de volum; slotul SIM / microSD și butonul de alimentare sunt în dreapta. Butoanele sunt subțiri, dar amplasarea lor le face ușor accesibile.

Durabilitatea este la fel ca majoritatea telefoanelor entry-level. Nu există rating IP, deci orice cădere accidentală în chiuvetă sau expuneri prelungite la elemente nu se vor termina bine. Rama și placa de plastic sunt susceptibile de a rezista la picături și lovituri minore fără prea multe daune, dar ecranul – care nu pare a fi din sticlă întărită – nu va rezista la fel de bine.

În ceea ce privește hardware-ul, posibilitatile sunt destul de minime. Un procesor Qualcomm Snapdragon 439 și 2 GB RAM alimentează Galaxy A01 avand și 16 GB de stocare, dintre care doar 3,4 GB sunt disponibili. Din fericire, puteți adăuga 512 GB de stocare externă cu un card microSD. De asemenea, pentru a putea schimba reteaua de date, trebuie sa deblocati telefonul printr-un instrument online de generare coduri zis si Samsung Galaxy A01 unlock code.

Atunci când încercați toate sarcinile, cu excepția celor mai elementare – navigarea pe web, derularea prin fluxurile de pe rețelele sociale și altele, performanța nu a impresionat în testare. Există un decalaj vizibil atunci când atingeți tastatura sau glisați între ecrane. Inutil să spun că jocurile sunt o experiență frustrantă punctată de cadrele scăzute, timpii mari de încărcare și blocările intermitente.

O baterie de 3.000 mAh vă oferă mult timp pe ecran. În testul nostru de descărcare a bateriei, care transmite video HD prin Wi-Fi la luminozitate completă a ecranului, A01 a ieșit cu 10 ore și 14 minute înainte de oprire. Nu există nicio opțiune de încărcare rapidă, dar durează doar puțin peste două ore pentru a reîncărca complet bateria descărcată.

Modulul camerei din spate folosește un obiectiv de 13MP cu diafragmă f / 2.2 și un senzor de 2MP cu diafragmă f / 2.4. În față, veți găsi un obiectiv de 5MP cu o deschidere f / 2.2. Cu o lumină bună, Galaxy A01 este capabil să facă fotografii admirabile. Majoritatea fotografiilor de testare au fost decente, deși am observat o pierdere de detalii fine în fundal.

Fotografiile cu camera selfie au produs rezultate similare. La lumina zilei fotografiile aveau detalii clare din prim-plan și o precizie excelentă a culorilor, dar în fundalul imediat se observa o estompare notabilă.