Romania e frumoasa!

… am spus-o si am sa o spun mereu. Si nu, nu e nici cel mai mic pacat ca e locuita. Cred despre romani ca sunt destepti, ca sunt ambitiosi si ca sunt perseverenti. Poate ca incerc sa ma mint, sau poate ca mintea mea e prea optimista iar privirile mele ii cauta doar pe acei romani pozitivi, care au o mentalitate de luptatori, de invingatori. Cine stie?! Cert e ca Romania a fost, este si va fi o tara in care chiar poti sa-ti realizezi un viitor. Si va pot da atatea exemple!

Stiu, nu e usor. In drumul catre atingerea acelui obiectiv te izbesti de fel de fel de impedimente, de oameni incuiati, de idei preconcepute, de birocratie si de sisteme defecte, conduse de oameni defecti.

Insa eu prefer sa nu generalizez si sa nu-mi judec tara si nici poporul dupa acele inconveniente, acele mentalitati. Poate ca sunt multi cei care ar face orice sa plece din Romania si maine, insa observ cum balanta incepe sa se echilibreze usor si vad in jurul meu din ce in ce mai multi romani care ar fi in stare sa mute si muntii din loc, doar ca sa ramana aici si sa schimbe ceva. Si ce ma bucura enorm este ca si fac asta!

Poate ca ar fi bine sa stim ce ne dorim de la noi in primul rand, si abia apoi de la cei din jur. Poate ca ar fi bine sa cream vise pe care sa le transformam in ambitii si mai apoi in obiective indeplinite. Poate ca ar fi bine sa nu ne mai schimbam dupa cum bate vantul si sa ne mandrim cu tara noastra atunci cand aflam ca un roman e olimpic international la fizica iar a doua zi sa aruncam cu pietre in ea pentru ca vecinul a fost muscat de un maidanez.

Poate ca ar fi mai bine sa luptam pentru ceea ce ne dorim, pentru noi, pentru voi, pentru romani, pentru Romania! Pentru ca merita asta. La multi ani, romani! La multi ani, Romania!