Motorasul

Am gasit la gramo care a citit la Ariel (hihi, numele asta ma face sa ma gandesc la micuta sirena, nu asa o chema? si evident la binecunoscuta marca de detergent) care a vazut pe forumul blogoreei intrebarea “De ce te trezesti dimineata?”.

In primul rand, e foarte greu sa raspunzi la aceasta intrebare, cel putin pentru mine, pentru ca in fiecare dimineata ma trezesc din alt motiv. Adica in fiecare zi am alte lucruri de facut si incercand sa le prioritizez dimineata cu mintea la visul din care m-am trezit, le scot pe cele mai putin importante pana cand ma rezum la unul singur. Desigur, targuiala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.

De exemplu, astazi m-am trezit din singurul motiv ca vroiam sa dau lucrarea la mate dar profa nu a mai venit. Asta inseamna ca mi-am ratat singurul scop? Nu, pana la sfarsitul zilei am gasit eu alte prioritati, ca doar stau la rand acolo in listele mele mintale. Motivul pentru care ma trezesc dimineata poate depinde si de dispozitia mea.

Daca la 10 minute dupa ce m-am trezit n-am niciun chef sa ma misc ci sa ma arunc inapoi in pat, scopul meu vital este sa ies din starea aia, sa ma trezesc, sa fiu pusa in priza si binedispusa pentru ca oricand se poate intampla ceva care sa-mi schimbe total dispozitia si daca plec de la inceput cu o stare de lehamite pana la sfarsitul zilei o sa devin cel mai aprig pesimist din lume iar asta nu-mi poate face niciun bine nici mie, nici celorlalti.

Ziua buna nu se cunoaste de dimineata, dar in general, ziua rea da. Iar cand motorasul motivator e stricat inca de dimineata, e grav.