Mi-am făcut botezul

Iaşiul ăsta cred că pentru mine e blestemat. Ori am eu ceva cu el , ori are el ceva cu mine.

Nu pot să-mi trag net că ţipă vecinii că îi deranjează zgomotul de la bormaşina ăluia de la net. Pentru o gaură trebuie să anunţi tot blocul?

Nu pot să întreb ce tranvai merge spre o destinaţie că proasta care vinde bilete se enervează şi ţipă că i-am stricat convorbirea telefonică.

Astea două de mai sus sunt momente care te fac să-ţi iei traista şi să pleci de unde ai venit. Însă mai jos vă zic că ar fi bine să nu plecaţi niciunde.

Am plecat la facultate pe la 12 juma. Afară totul bine şi frumos. Pe la două când să intru în sală începe să picure. Eu eram îmbrăcat cât de cât de vremea de afară. Adică un tricou şi un hanorac. Dar vremea a luat-o razna. O ploaie zdravănă. Şi ies de la curs. Vaiiii. Fără umbrelă , fără hanorac cu glugă. Fără , fără , da’ cu ploaie. Multă ploaie. Tramvaiul 1 ocupat de nu se mai închideau uşile. Autobuzul 43 B la fel. Aşa că stau în ploaie mult şi bine. Eram botezat. Mi-am făcut botezul. Sper că m-a iertat Dumnezeu. Revine 1. Urc şi eu.

Şi ajung în 45-50 de minute acasă. Mult , foarte mult. Greu , foarte greu s-a circulat. Mi-am pierdut răbdările , am îngheţat. Mai era şi o babă şui care se mai ţipa. Tot confortul. Hai uscare plăcută. Urmează film. Eu încă sunt ud. Sau doar mi se pare?