Lucruri abstracte

Un salut călduros tuturor celor care au deschis acum VulpeaDeFoc sau IE’ul şi privesc la această pagină sau la multe altele, navigând de’a proasta pe net sau dând ignore’uri pe messenger. Ieri aş fi fost în stare să o vând să o dau pe soră’mea ca să am şi eu un pic de net. Un pic. Numai un piculeţ. Cât să scriu şi eu un post, că am şi uitat ce voiam să spun ieri.

Şi stau la numai 200 de metri de unde plătim facturile la tv, telefon şi internet. Asta nu contează? Mai demult nu aveam deloc probleme. Acum realizez de la ce vine RDS: Random Disconnecting System. UGH! Am învăţat însă să mă bucur de fiecare clipă petrecută online, după ce m’am chinuit ieri două ore restartând, scoţând, verificând şi schimbând cabluri, ca să nu mai spun şi că mi’am îngroşat factura pe fix tot sunându’l pe taică’meu ca să îmi explice unde e filtrul de polen.

Apoi am renunţat. I gave up! Trebuia să sun la RDS şi să le urlu în cap. În loc să fac asta, m’am târât disperată pe covoare şi piese de mobilă, smiorcăindu’mă: De ce? De ce nu mergeeee? De ce? Mi’am făcut urme pe faţă de la cât m’am zgâriat. Era să iau computerul şi să’i fac vânt pe geam, că aşa ce să fac cu el? Să joc Solitaire? Dar m’am liniştit apoi. Are tot omul o limită. Şi m’am apucat să’mi citesc la română tot felul de cărţi în care cineva comentează felul în care cineva l’a comentat pe Eminescu. După ce se termină pregătirea pentru concursul ăsta de la Satu Mare, o să’l cunosc pe Eminescu mai bine decât maică’sa. Dacă vă trebuie, după ce termin cu ele pun o listă, ca să vă delectaţi cu unele sau să vă tociţi creierii degeaba cu altele.

Şi citind eu aşa, am avut o revelaţie: Câte lucruri abstracte sau virtuale ne ocupă timpul zilnic! De exemplu: literatura, poezia, notele, absenţele, scorul la jocuri, sentimentele, moda, netul, banii, TV’ul şi ciocolata. Da, ciocolata e un lucru abstract, pentru că are gust divin, are fani, reprezintă un mod de viaţă şi, cu toate astea, la mine în casă cel puţin, nu am văzut niciodată în frigider ciocolate… nemâncate. Deci e un lucru abstract fiindcă nu l’a văzut nimeni.

Şcoala îţi dai seama că e un lucru abstract atunci când, mergând pe zebră, pe zebră, pe zebră, pe zebră (e o singură zebră dar am vrut să reţineţi că mergeam pe zebră), pe zebră şi gândindu’mă la acel patru care străluceşte mirific în carnetul meu, un şofer, în timp ce eram pe zebră, a trecut peste zebră şi a fost cât pe’aci să treacă şi peste mine, dacă nu aş fi avut experienţă în salturile în lungime, lăţime şi adâncime. Era să mor. (pe zebră.)

Aşa deci, eu citeam. Şi soră’mea se uita la Spioanele de pe Jegtix. De altfel, un serial foarte educativ şi folositor, unde înveţi cum să îţi dai întâlnire cu 30 de băieţi într’o zi, să opreşti un răufăcător care a furat toate uscătoarele de păr din lume şi să te ocupi de lucrurile mai puţin importante, cum ar fi şcoala, şi toate astea fără să’ţi rupă măcar o unghie. Post TV pentru copii, care am observat că e plin de reclame la tot felul de tâmpenii ca, atunci când merge copilaşul cu creierii spălaţi la magazin cu mama sau tata, să facă crize până îi cumpără ce vrea