Impresii din Paris – Atmosfera Craciunului in orasul luminitelor

Craciunul este cea mai frumoasa perioada a anului! Familiile se intregesc, entuziasmul e pretutindeni, luminitile ne incanta privirile, cadourile creaza frenezie. E minunat sa fii alaturi de cei dragi, sa imparti cu ei aceleasi zambete, aceeasi bucurie pe care o emana sfintele sarbatori.

Scriu randurile astea din Dublin, oras in care ma simt deja ca acasa. Ma intreba ieri o prietena mai veche ce mai inseamna acest cuvant pentru mine, ma ruga sa definesc acasa. Si m-a pus putin pe ganduri. Acum am mintea rasfirata pe toata harta batranului continent, parti din mine se regasesc in Dublin, in Bucuresti, in Piatra Neamt, in Ancona. Mi-e greu sa definesc un loc caruia sa-mi permit sa spun ca apartin in totalitate. Viata mea e intr-o valiza si asa va fi mereu. Si-mi place!

Revenind la Craciunul nostru drag, in urma cu doua saptamani hoinaream brambura pe strazile Parisului. Am fost atat de curios sa experimentez atmosfera acestor sarbatori in orasul luminitelor, sa ma bucur de ele alaturi de prietena mea. Dar am sa fiu destul de scurt, sincer si probabil subiectiv – Craciunul in Paris nu mai e ce-a fost odata. Parisul ramane un oras romantic, un oras special, ideal de vizitat impreuna cu persoana iubita. Insa sunt de parere ca perioada trebuie aleasa alta. Un mai-iunie in Paris cred ca iti poate lasa o alta impresie, una mult mai buna.

Eu am organizat sejurul de doua zile astfel:

  • Ziua 1: Tour Eiffel – Arc de Triomphe – Champs-Elysees – Place de la Concorde – Notre Dame
  • Ziua 2: Musee du Louvre – Le Defense – Opera – Sacre-Coeur – Gare du Nord – Tour Eiffel

Sunt constient ca am ratat obiective poate mai importante, insa am preferat sa ne plimbam si sa vizitam tot ce putem fara sa fim presati de timp, fara sa alergam dupa obiective. Si am fost cat se poate de multumit de traseele alese.