De ce muncim

Am citit pe undeva ca a munci pentru bani e ceva rau. Dar eu nu vad un alt motiv pentru care oamenii urmeaza o facultate, se angajeaza si continua a merge la servici in fiecare dimineata. Si nu vad ce e rau in asta. Facturile trebuie platite, viata trebuie sa-si urmeze directia linistita si fara asemenea ganduri negative care oricum nu rezolva nimic.

Din pacate, orice urmaresti are un pret, si de cele mai multe ori la acesta se adauga banii: o excursie, un eveniment, un loc in care sa stai, cat de confortabil stai in acel loc, cum ai grija de tine – mancare, alte produse, din pacate te costa si sa iti subrezesti sanatatea, tigarile s-au scumpit acum – cum ai grija de locul tau, cat il ingrijesti, cat investesti in el sa arate asa cum ai vrea tu, o relatie cum e casatoria si mai departe familia are nevoie iarasi de multi bani asta daca doresti un trai modest, nu unul cu pretentii si mofturi.

Bineinteles, cei care stau pe o gramada de bani fara sa-i foloseasca sunt de condamnat, dar nu toti oameni care detin o suma mare de bani adunati in urma unei afaceri care a mers sunt de condamnat. Cine stie care a fost scopul lor cand au inceput afacerea? Banii nu sunt totul, dar ai nevoie de ei. Si banii nu te fac fericit. Poate doar pe bolnavii care vor primi vestea ca nu vor muri, pentru ca s-a gasit ceva care sa-i vindece. Solutia nu e de a nu mai munci, ci de a folosi banii cu grija.