Cum să alegi un scaun de mașină pentru copii

Cel mai important lucru este să vă asiguraţi că scaunul pe care îl alegeţi este potrivit pentru copilul dumneavoastră şi pentru mașina pe care o dețineți. Dacă o să folosiți scaunul în mai multe mașini, urmați sfaturile de mai jos pentru fiecare mașină.

Înainte de a-l cumpăra, nu luați decizii grăbite. Uitați-vă prin cataloage, pe siteuri sau în magazine și evaluați toate punctele forte și slabe ale fiecărui scaun. Unul dintre lucrurile importante pe care trebuie să le faceți, este să contactați producătorul scaunului și verificați dacă acesta se potrivește în mașina dumneavoastră.

Gândiți-vă cum veți folosi scaunul. De exemplu, dacă îl veți monta și demonta des din mașină, un scaun ușor ar fi de preferat. Sau dacă veți face călătorii lungi, un scaun care să fie cât mai orizontal va fi mai confortabil pentru copil și îl va ajuta să adoarmă. Alegeți un scaun care este potrivit pentru greutatea copilului şi pentru înălţimea acestuia. Bebelușii trebuie să stea cu spatele lipit de scaun cât mai mult posibil. Acest lucru îl va ajuta să nu aibă probleme cu spatele după ce va crește. Puteți găsi aici câteva modele de acest gen.

Nu cumpărați scaune second-hand. Nu se știe niciodată cât de bune sunt și cât de vechi sunt, și pot ceda oricând. Acceptați scaune second-hand doar de la familie sau prieteni foarte buni, pentru că doar așa puteți să fiți sigur despre „istoria” acestuia. Prețurile pentru scaunele auto de copii nu sunt foarte mari. Puteți să vă uitați aici pentru un preț informativ.