Cum să alegi un parfum

Voiam să vorbim puțin despre parfumuri și despre cât de ușor este să îți alegi un parfum care să te reprezinte.

Chiar dacă până astăzi ați folosit un parfum care v-a plăcut și încă vă place, cred că este timpul să încercați și altceva. Sunt foarte multe parfumuri care, dacă le dați o șansă, o să vă fie pe plac. Am structurat trei idei care să vă facă alegerea mai ușoară:

1. Decideți dacă doriți un „parfum special” sau diferite parfumuri pentru diferite ocazii

Sunt oameni merg cu ideea de „special” și aleg un singur tip de parfum, dar cei mai mulți aleg parfumul în funcție de stare sau de ocazie.

Să ai un „parfum special” poate să fie amuzant. Eu am un anume parfum (poate două) pe care îl folosesc aproape un an (parfum Chanel), astfel că prietenii mei asociază mirosul cu mine. Poate fi de multe ori plictisitor, pentru că nu de fiecare dată un parfum se poate asocia cu orice ocazie, dar încerc să fac totul să îmi fie cât mai bine.

2. Nu uitați că mirosul este cel mai important lucru

Am prietene care își cumpără parfumul în funcție de sticluță – dacă este mai specială și nu au o sticlă asemănătoare, repede îl pun pe lista de cumpărături. Dar mirosul contează, nu sticluța. Găsiți un parfum care vă place, care miroase superb în combinație cu dumneavoastră și cumpărați-l!

3. Întotdeauna, dar întotdeauna, testați parfumul pe dumneavoastră

Înainte de a-l cumpăra, testați-l. Țineți minte: ce miroase frumos pe cea mai bună prietenă, nu înseamnă că are același miros la dumneavoastră. De vreme ce chimia pielii este diferită, parfumurile acționează diferit de la persoană la persoană. Obișnuiam să împrumut parfumul mamei când eram mai mică, dar mirosea total diferit (și nu la fel de frumos!) pe mine. De aceea este esențial să testați parfumul pe propria piele.