Ce preferi la micul dejun?

Oul sau gaina?

De fapt, care a fost mai intai? Pe tema asta ne’am certat cam o pauza azi la scoala. Pana la urma totul se reduce la: Daca crezi ca Dumnezeu a creat totul deodata, atunci gaina a fost prima, iar daca il crezi pe Darwin, oul a fost primul.

Dupa parerea mea, la inceput era o chestie care nu era chiar gaina, care a facut un ou, din care a iesit ceva ce semana mai mult a gaina, si tot asa, pana la ce vezi azi in curte la nana Floare. Bineinteles ca a durat mult mult timp. Si Dumnezeu? Da, cred ca exista Dumnezeu. Lumea nu a aparut singura, fara vreo influenta divina, si niste coincidente uimitoare au dus la homo sapiens si tot ce e in jur. Dar nu cred nici tot bullshitu’ din Biblie. Cine a spus ca alea 7 zile nu reprezinta 7 miliarde de ani? Si etc.

Daca intereseaza pe cineva, n’am nici o religie. Pentru ca nu vreau sa ascult sau sa il iubesc pe Dumnezeu, oricare ar fi el. Pentru ca nu vreau sa sper sa merg in rai, si sa nu am voie sa urasc, sa injur, sa fiu rea sau sa ma port cum am chef. Pentru ca imi ajunge sa ma supun regulilor societatii. Si pentru ca ma enerveaza tipu’ ala cu barba care sta sus si era asa de plictisit, incat a facut Universul numai ca sa aiba niste jucarii care sa’l admire pentru ca e cel mai tare din parcare.

Marea majoritate a romanilor sunt ortodocsi. Adica nu sunt evrei, catolici, baptisti, hinduisti, etc. Si cam atat. Sunt ortodocsi doar pentru ca s’au nascut asa si pentru ca nu sunt altceva. Ce, ala care a violat’o pe aia in Spania nu era botezat ortodox? Si eu la scoala fac religie ortodoxa. Si imi fac semnul crucii cand se roaga. Si copiez la teste, impreuna cu toti ceilalti.

Pe pocaiti am ajuns sa’i cunosc foarte indeapoape. Pe dinafara par niste oameni devotati, credinciosi, de multe ori cu gandire ingusta. Interiorul lor si al bisericii e plin de ura si prefacatorie. Eu m’am invatat minte sa nu ma incred in ei. Se bazeaza mult pe aparente. Oameni ipocriti. Lasa ca ma intalnesc eu cu voi in iad, si vedem noi atunci 😀

Nu ma intelege gresit: ii respect pe toti cei care au o religie, o practica, cred cu adevarat invatatura respectiva si se poarta astfel incat au constiinta curata, si in societate sunt un exemplu.

Cunosc si alte religii, dar nici una nu ma atrage. Si ce daca nu am nicio religie? Mai am timp sa’mi aleg una. Si daca mor maine, asta e. Stiu ca n’am mintit si n’am facut compromisuri in privinta asta. Si imi cer scuze daca te’am jignit pentru ca nu am scris el, de la Dumnezeu, cu E mare. Pentru mine e acelasi lucru si nu inseamna nimic. Dumnezeu e doar un nume pentru ceva ce nu cunoastem. Sa nu te enervezi degeaba si nici sa nu’ti faci cruce. Asta e parerea mea. Stiu ca o sa merg in iad, nu e nevoie sa ma convinga nimeni. Dar astea sunt doar gandurile mele. Si daca gasesc eu un dumnezeu de care sa’mi placa, va anunt.