Ce musafir…

Iuli are ochi caprui, rotunzi cu colturile usor lasate in jos si buze perfect conturate, ca trasate cu creionul crem, pe care se adancesc santulete fine. O fata ar putea fi invidioasa pe buzele lui. Are tenul masliniu iar cand vorbea aseara, statea foarte aproape de mine si zambea cu toti dintii lui de reclama Airways.

Are o conformatie slaba, dar are spatele lat si frumos si brate puternice, in mare parte pentru ca lucreaza in constructii. E doar cu cativa ani mai mare decat mine si a ridicat deja o gramada de case. Daca incepe sa vorbeasca de asta, iti dai seama ca nu-ti gasesti locul in discutie. Are o casa facuta de el in Radauti. Conduce Volvo si il conduce extrem de fin.

Nu stiu cum, de fiecare data cand vorbesc cu el, ma pomenesc ca scot numai prostii pe gura. Adica flirtez. Si nu asa, in sensul ca spun ceva si regret in urmatoarea fractiune de secunda ca i-am dat de inteles ce nu trebuia, sau nu-mi dau seama ce conotatii mai poate avea ce spun. Nu. Flirtez cu el fara rusine, ca o pradatoare. Dar si el face asta, asa ca e in regula. Are un parfum foarte placut care mi-a umplut sufrageria.

Iuli mai are prostul defect de a avea incredere ca poate avea cam pe oricine doreste, ca si mine. Inca de cand eram mica tin minte ca auzeam ca era un mare afemeiat, intotdeauna umbla ba cu fiica preotului, ba cu fiica primarului deh, sa nu se plictiseasca in vacanta. Nu am schimbat mai mult de 30 de cuvinte pana anul asta, cand mama mi-a dat adresa lui de yahoo ca sa-mi explice ce supertare e facultatea la care e el, care are sucursale peste tot in tara, inclusiv la Resita, numai la Timisoara nu. Si de-atunci vorbim. Acum Iuli a venit la noi in vizita fortata ca sa ajute o alta ruda de-a noastra sa tencuiasca apartamentul si ramane la noi sa doarma peste noapte nopti.

Singura problema e ca Iuli si cu mine suntem inruditi intr-un mod in care in popor, i se zice “veri de-al doilea”. Alma mi-a explicat ca defapt nu suntem de-al doilea dpdv stiintific, suntem de gradul 6 sau nu stiu cat. Oricum nu conteaza, ca dupa ce-i enumar toate trasaturile astea nu pot decat sa oftez si sa zic… pacat ca e varu-miu.