Ce-au fost si ce-au ajuns

Cam o data pe luna (sau o data la cateva luni dupa caz) incep si citesc toate insemnarile si blogurile din mult-apreciatele topuri wordpress romanesti. Bineinteles, in restul timpului imi mai arunc privirea peste ele si citesc foarte superficial, doar lucrurile care imi atrag temporar atentia.

Luna asta – cat si aceasta perioada care desemneaza inceputul unui nou an, lucru care te mai aduce cu picioarele pe pamant daca te uiti in jur si constati ca ai imbatranit 😉 – nu mi-a placut ce am vazut.

Adica… nu sunt chiar atat de rupta de realitate incat sa nu stiu ca am aderat si sa nu fi auzit deja multele opinii cu privire la aderare sau sa nu fi stiut ca Saddam a fost acuzat de crime impotriva umanitatii si a fost spanzurat. Peste tot vad circuland aceleasi lucruri, dar nu prea vad opinii.

Putea cineva macar sa zica… de ce spanzurat? Stiati ca daca miscarea de ‘aruncare in gol’ nu e facuta suficient de brusc, persoana spanzurata moare in cele din urma prin asfixiere si nu prin ruperea gatului? Timpul depinde de metoda de asfixiere, dar poate dura chiar si cateva minute.

In acest caz, moartea prin spanzurare devine sadica. Acel om se va chinui pentru cateva secunde sau minute inainte de a muri. Daca nu sunt destule lucruri care ar trebui schimbate in Iraq, unul ar fi schimbarea metodei pentru pedeapsa capitala.

Alt blog care ma enerveaza de fiecare data cand il vad e Teologie pentru azi. Acela in care autorul e atat de recunoscator tuturor ca ii viziteaza blogul incat te poti astepta oricand sa faca si o rugaciune. Imi place Blogul de gemeni si perseverenta taticului (taticul parca scrie, nu?) de a insemna orice miscare fac copiii lui de doar cateva luni.

Foarte dragut. Imi plac blogurile care au puls, imi plac oamenii care au idei (constructive) si pasiuni.
Mai sunt cateva bloguri in care autorii SCRIU bine insa e doar atat.

Nu-mi plac blogurile care sunt prinse prea des ‘la copiat’, care n-au nimic de spus niciodata… hmmm ar trebui sa fac o lista.