Cat de frumos suna …

Ieri, in cadrul unei intalniri am auzit ideea unei reconstructii culturale dar si de mediu in cadru rural. Sa mentionez cat de frumoasa a fost in capul meu imaginea unui satuc din Transilvania renascand cultural si reinverzind?

Pe scurt, ideea apartine unei doamne de origine italiana, indragostita profund si pe veci se pare de un satuc din Transilvania noastra. Pe langa diversele actiuni de impadurire desfasurate in Romania, doamna in cauza isi doreste sa readuca la viata un colt al unei lumi pe cale de disparitie.

Imaginatia mea a zburat departe … ohohohoho cat de departe. Ma si vedeam lucrand ca voluntar la un proiect de genul acesta. Sa dea Domnul sa ajung eu, si ei – se stiu ei cei la care fac referire- sa contribuim sa asa maretie de proiect.

Sa incerci in minunata Transilvanie sa aduci la viata ceea ce se pare ca nu mai intereseaza pe nimeni : autenticitatea romaneasca cu traditiile si datinile ei.

Da … ma duc sa visez in continuarea la satucurile mele si la seri petrecute in jurul focului, cantand si dansand dansurile noastre populare.