Azi vreau sa vorbim despre carti

Există diverse tipuri de cărţi – de ficţiune sau de nonfictiune, de poezii sau de proză, cărţi de science fiction, cărţi poliţiste, cărţi despre iubire etc. Sunt curioasă – ce fel de cărţi preferaţi voi?

Mie îmi plac cărţile de proză pentru că nu sunt mare fan al poeziilor. Prefer romanele, povestirile, nuvelele. Printre favoritele mele se numără romanele de science-fiction. Îmi place faptul că, acolo, orice se poate întâmpla şi orice poate exista. Nu e fascinant? Imaginaţia poate fi împinsă oricât de departe şi, în general, acţiunea e deosebit de palpitantă. Prefer un ritm alert al evenimentelor decât unul lent.

Apoi, îmi sunt dragi şi romanele de dragoste. E frumos să citeşti despre poveşti de iubire complicate, chiar imposibile. De obicei, intrigile cele mai complexe şi cele mai interesante se construiesc în jurul unor asemenea poveşti. Atâta timp cât romanul nu devine previzibil, totul e ok. E important să aibă ceva deosebit şi misterios.

Îmi place ca o carte să mă surprindă în permanenţă, să mă ţină în suspans. Nu pot spune că îmi plac la nebunie descrierile foarte lungi… prefer să se treacă la subiect şi să-mi imaginez eu detaliile. Ideal ar fi să nu se concentreze pe viaţa la ţară. Nu-mi sunt dragi lecturile despre ţărani pentru că am avut parte de prea multe (programa şcolară mi le-a băgat pe gât).

Vouă ce fel de cărţi vă plac?