Aparate pentru alungarea soarecilor

O protectie fiabila si eficienta impotriva invaziei sobolanilor si soarecilor sunt aparatele moderne, multifunctionale. Utilizarea substantelor toxice in scopul distrugerii daunatorilor este periculoasa, iar remediile populare nu sunt intotdeauna eficiente. Cele mai noi dispozitive cu ultrasunete si electromagnetice actioneaza rapid si fiabil.

Tipuri de aparate

Aparatele pentru alungarea soarecilor, moderne sunt create folosind o tehnologie speciala care nu distruge daunatorii, ci ii sperie prin ultrasunete sau unde electromagnetice. Acestea din urma determina tipul dispozitivului: functionarea pe unde electromagnetice sau cu ultrasunete, ofera  protectie oamenilor impotriva rozatoarelor, afectand sistemul nervos a daunatorilor.

Dispozitive cu ultrasunete

Folosind aparate pentru alungarea soarecilor cu impulsuri de inalta frecventa cu ultrasunete, care creeaza conditii incomode pentru psihicul daunatorilor, vei scapa intr-o perioada destul de scurta si pentru totdeauna de ele, deoarece acestea vor dori sa scape mai repede din zona care le face rau. Pentru a preveni adaptarea soarecilor si sobolanilor la aparat, frecventa impulsurilor variaza periodic de la 20 la 70 kHz.

In primele ore ale actionarii dispozitivelor daunatorii isi pierd orientarea si capacitatea de a comunica cu rudele lor, imbratisand frica si panica, si, ca urmare, acestea incep sa paraseasca masiv adaposturile lor in cautarea unei iesiri. Trebuie remarcat faptul ca pentru sobolani si soareci unitatea nu este periculoasa, ci doar creeaza un mediu, care devine inconfortabil.

Dispozitive cu unde electromagnetice

Principiul actiunii aparatelor anti soareci electromagnetice consta in generarea de impulsuri electromagnetice, care sunt transmise prin fire electrice prin intermediul unui contor electric. Astfel de impulsuri afecteaza negativ daunatorii, atacandu-le sistemul nervos si obligandu-i sa paraseasca zona de actiune a campului. Valurile de unde electromagnetice ale dispozitivului, se intind pe pereti, intre placile de beton, ceea ce determina ca sobolanii sa-si paraseasca adaposturile si sa caute in mod activ o iesire.

Dispozitive combinate

Aparatele  pentru alungarea soarecilor cu ultrasunete si electromagnetice au atat deficiente, cat si avantaje. Producatorii de dispozitive, dupa ce au analizat caracteristicile lor, au dezvoltat dispozitive combinate in care minusurile unora se suprapun cu plusurile altora. Aparatele  pentru alungarea soarecilor combinate sunt universale, pot fi utilizate in orice locatie, combinand doua actiuni: un camp electric cu o frecventa de 14-26 mA si impulsuri ultrasonice de frecvente inalte.