Alerg în jurul lumii

Trecând peste cele visate azi-noapte, uitându-mă doar pe geam, e clar că descântecul meu de ieri nu prea pare a da roade. Dar, a funcționat pentru alții. Ei bine, în Spania, în orașul unde-și trăiește fratele destinul, aseară ningea. Și, ca să-mi facă în ciudă, știind că eu mi-s adeptul anotimpuui alb, m-a sunat să-mi zică cum stă el în stradă și-l fulguește din cer. Na belea, într-o țară cu iarnă ușoară, ninge înaintea unei țări cu ierni tot mai ușoare. Unde-s adepții încălzirii globale să facă un pic de scandal?

No, în al doilea rând, nu înțeleg ceva în Iași. Am mers ieri să închiriez o bicicletă să testez pista mult lăudată. Acolo surpriză, închirierea lor se face de luni până vineri. Și sâmbăta, duminica, în zilele libere pentru studenți de ce nu? A, știu, e chestie privată și nu te poți pune cu a lor decizie, dar totuși… când are studentul timp să se plimbe tu pui lacătul pe bicicleta. Nu-i frumos.

Și ca să nu închei altfel decât cu una melodie de motivare, că doar e soare, e zi de fotbal, e zi de plecat din casă, e zi de… alergat în jurul lumii.