Alegeri…

Mi-a dat doamna profesoară de germană o idee de articol legat de scumpa şi preaiubita noastră şcoală. Câteodată ne simţim copleşiţi de mulţimea de materii pe care le învăţăm. Am dori să studiem numai câteva – care ne plac sau care ştim că ne vor folosi mai departe, pe viitor.Să zicem că programul şcolar ar fi mult mai lejer. Atunci vă întreb: dacă aţi putea studia numai trei materii pe timpul liceului, pe care le-aţi alege?

Eu aş selecta următoarele:

1. informatică

Asta vreau să fac, asta aleg! Din moment ce sunt la liceu de informatică, profil informatică intensiv, se pune într-adevăr accentul pe informatică, însă mai există multe alte materii care “cer atenţie”, motiv pentru care nu pot să-mi canalizez eforturile numai înspre informatică.

2. engleză

Avem nevoie de ea, ce să facem! Engleza e peste tot şi cunoaşterea ei e considerată un lucru elementar (iar mie îmi şi place). Dar eu vreau să ştiu engleză la nivel avansat. De aceea aş dori ca ea să fie una dintre cele trei materii studiate. Şi cum rămâne cu limba română, vă întrebaţi? Am învăţat să scriu şi să vorbesc cât se poate de corect în gimnaziu. Iar de citit, pot citi şi-n timpul liber. În schimb mai rar întâlneşti cazuri în care un om să se apuce de o limbă străină în timpul liber…

3. matematică

Îmi place sau nu, am nevoie de ea! Informatica şi matematica sunt rude apropiate, aşa că, pentru a şti informatică, trebuie mai întâi să cunosc bine matematica.

Acestea sunt opţiunile mele. Voi ce aţi alege să studiaţi şi de ce? Care e materia de care aţi vrea cel mai mult să scăpaţi?