10 motive pentru care iubesc calatoriile

Daca as fi intrebat asta, cred ca ar fi cel mai usor si totodata cel mai dificil raspuns. E ca si cum as incerca sa-i explic persoanei iubite de ce o iubesc, de ce pe ea. Stiu prea bine ce se afla in interiorul meu, dar e al naibii de greu sa transpun in cuvinte acele sentimente. Cu toate acestea, iubesc turismul pentru ca:

  1. In urma cu 7 ani am calatorit pentru prima data iar de atunci mi-am dat seama ca doar asta imi doresc sa fac.
  2. Ma simt atras de orase mai mult decat orice pe lumea asta.
  3. Imi place sa gasesc cele mai ieftine bilete de avion si sa profit de ele. Sa-mi caut cazare dupa propriile criterii si sa-mi organizez calatoria.
  4. Ma furnica emotiile de bucurie de fiecare data cand ma urc intr-un avion.
  5. Fiecare calatorie ma ajuta sa-mi extind orizonturile asupra vietii si sa privesc lucrurile din unghiuri diferite. Ma dezvolta ca om, imi creaza principii si imi imbunatateste mentalitatea.
  6. Orasele Europei sunt deosebite si variaza in toate aspectele. Fiecare imi ofera o experienta noua si diferita.
  7. Cunosc oameni si obiceiuri noi. Imi place sa incerc bucataria locala si sa invat macar cateva cuvinte in limba lor.
  8. Ador sa hoinaresc printre bulevardele aerisite sau printre stradutele inguste pana mi se rup pantofii. Si e al naibii de placut sa ii vad pe localnici cum imi zambesc cand ma vad cu rucsacul in spate si cu harta in mana. E fain sa lenevesc pe o banca dintr-o piata principala si sa vad grupuri de turisti entuziasmati din toate colturile lumii.
  9. Imi place sa ciocnesc seara o bere intr-un pub dintr-un centru istoric alaturi de localnici sau de alti turisti; sa schimb impresii si adrese de email.
  10. La nivel mondial, 1 din 7 oameni au calatorit cel putin o data. Raportul se mentine si in Romania. Turismul nu mai e o simpla pasiune, ci a devenit un mod de a trai. Lucru valabil si pentru mine.

Acum e randul meu sa va intreb, voi de ce iubiti calatoriile? M-as bucura sa primesc raspunsurile voastre.